Nagyon sokszor halljuk, hogy a mozgás és az egészséges étkezés elengedhetetlen a gyermek kiegyensúlyozott fejlődéséhez. Sőt mi több, szerepet játszik az idegrenszer érésében, és kihat a gyermek jövöjére. Viszont az óriási információáradatból nagyon nehéz kiszűrni, hogy merre és HOGYAN induljunk el ezen az úton. Arra bárki rá tud keresni a Googleben, hogy melyek a legtöbb vitamint tartalmazó gyümölcsök, vagy hol lehet teljes kiőrlésű pogácsát venni… De HOGYAN etessük azt meg gyermekünkkel?

Az általam tartott fejlesztőfolyamat során nagyon fontosnak tartom, hogy beszélgessünk erről a témáról, a szülői kozultáció során.

A Stanford Egyetemen gyermek táplálkozástudomány tanfolyamot végeztem, de szeretném hangsúlyozni, hogy NEM VAGYOK DIETETIKUS, sem orvos, ezért nem fogok tudni mintaétrendet adni, vagy segíteni a gyermekének lefogyni.

Amit kínálni tudok: pedagógiai- fejlesztési szemléletű táplálkozási tanácsadás.

Azt hiszem, nagyon gyakran hallja ezeket a mondatokat gyermekétől:

“Fúj, ezt nem szeretem!”

“Az ovis kaja finomabb!”

“Ezt nem fogom megenni!”

Szeretném Önt hasznos tanácsokkal ellátni, azzal kapcsolatban, hogy hogyan tud reagálni a fent említett helyzetekre és hogyan tud gyermekével egészséges életmódot folytatni.

Nagyon sok kutatás folyik arról napjainkban, hogy a táplálkozás befolyásolja a gyermekek idegrenszeri érését. A nem megfelelő minősésű és mennyiségű táplálék, és a diagnisztizálatlan ételallergiák magatartási zavarokat és egészségügyi problémákat is okozhatnak.

Szeretném kihangsúlyozni, hogy az egészséges életmód megalapozása és kialakítása a gyermeknevelés része. Akár csak az élet más területein, a szülői minta követendő a gyermek számára, tehát leginkább akkor lehetünk hitelesek és hatékonyak, ha mi magunk is egészségesen élünk. A gyermekkorban megtanult étkezési szokások meghatározzák a későbbi felnőttkori szokásokat. Nem utolsó sorban az egészségesen étkező gyermekek aktívabbak, jobban tudnak teljesíteni és motiváltabbak az óvodában és az iskolában.

Az első gyermek táplálkozási kisokos konzultáció során, arról fogunk beszélgetni, hogy hogyan zajlik az Önök családjában az étkezés, miket szoktak enni, milyen gyakran stb.

Ezután megpróbálom Önöket, minél több hasznos tanáccsal és irányelvvel ellátni és válaszolni felmerülő kérdéseikre, problémáikra.