Az elmúlt években több országban életem, tanultam és dolgoztam. Ennek köszönhetően volt szerencsém megismerkedni színes kultúrákkal, pedagógiai és terápiás módszerekkel, amelyek lehetőséget adtak komplex szemléletem kialakítására. Külföldi éveim alatt vált igazán fontossá számomra a külföldön élő magyar családok támogatása, valamint a magyar nyelv és kultúra képviselése, tanítása.

Jelenleg is külföldön élek és tapasztalom ennek a szépségét és nehézségeit is.

SZAKMAI CÉLOM,

a gyerekek tehetségének kibontakoztatása, valamint a tanulási-, magatartási-, beilleszkedési nehézségekkel küzdő gyermekek és családjaik segítése. A gyermekek egyéni szükségleteihez, életkorához és érdeklődési köréhez igazodó támogatást szeretnék nyújtani, a kiegyensúlyozott fejlődés és eredményes tanulás érdekében.

Pályafutásomat óvodapedagógusként kezdtem. Az akkori munkahelyemen talákoztam egy igazán különleges kisfiúval, aki egyik délután dührohamot kapott. Elmeséltem neki, hogy engem nagyon megnyugtat a gyurmázás, ezért ha van kedve, csatlakozzon hozzám és készítsünk együtt valami vidámat. Nem sokkal ezután megérkezett a kisfiú anyukája, aki elsírta magát az alkotás láttán, mert a kisfiú sohasem ért gyurmához. A kisfiú azt modta, hogy azért játszott velem, mert hagytam, hogy szomorú legyen, de közben fel is vidítottam. Ezután jelentkeztem gyógypedagógus képzésre.

Hiszek a folyamatos fejlődés és tanulás erejében. Folyamatosan képzem magam annak érdekében, hogy a gyerekeknek és családjaiknak a lehető leghatékonyabb támogatást tudjam nyújtani.

Nem hiszek a gyerekek lustaságában. Úgy gondolom, hogy minden gyermekhez megtalálható a tanulás, a mozgás és az étkezés megszerettetéséhez vezető út. Nekünk felnőtteknek az a feladatunk, hogy megtaláljuk a megfelelőt.

„Minden gyermekben megvan a cselekvési vágy és a világmindenség megismerésének igénye, csak annak kibontakoztatását kell elősegíteni.”

/Maria Montessori/


Tanulmányaim

ELTE Tanító- és Óvóképző Kar (2013)

Óvodapedagógus, Óvoda- iskola átmenet segítése


ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar (2016)

Gyógypedagógus- Logopédus


Stanford University (2020)

Child Nutrition (Gyermekkori táplálkozás)


Colorado University (2020)

Health for children and adolescents (Gyermekek és serdülők egészségfejlesztése)

  1. Managing asthma, allergies, diabetes, and seizures (Asztma, allergiák, cukorbetegség és rohamok kezelése)
  1. Healthy practices: nutrition, physical activity, and community and family participation  (Táplálkozás, fizikai aktivitás, társadalmi-, családi háló)
  1. Providing social, emotional, behavioral and special education services (Szociális-, érzelmi és viselkedési nehézségek támogatása, gyógypedagógiai szolgáltatások)
  1. ADHD, autism and learning disorders (Figyelemhiányos hiperaktivitás- zavar, autizmus és tanulási zavarok)

Continuing Professional Development (2020)

Occupational Therapy

(Szenzoros terápia)


KMT Akadémia (2021)

Komplex mozgásterápiás fejlesztő

(Tanulási nehézségek megelőzésére és oldására)


ELTE- BGGYK (2021)

Olvasástanítás fonomimikával


Budapesti Korai Fejlesztő Központ (2022)

Etetési és evészavarok komplex korai terápiája


University of Houston (2023)

The Billingual Brain

CET (Közép-Európai) időzónán kívüli időpontfoglalás csak az utravalofejleszto@gmail.com e-mail címen keresztül lehetséges.

Mielőtt időpontot foglalnál, kérlek olvasd el és tartsd tiszteletben a lemondási feltételeket, ezzel is megtisztelve egymás értékes idejét.